ED-tjejer delar på 22 500 kronor

Vårterminen 2016 delar Erik Dahlbergsgymnasiet ut stipendiet "Möjligheternas skola" i tre olika storlekar om tillsammans 22 500 kronor.

Stipendiater vt16

Stipendiet Möjligheternas skola kan sökas av Erik Dahlbergsgymnasiets elever i år 1 och 2. Stipendiet syftar till främja elevens utbildning och stimulera till framgångsrika studier och skolresultat. Stipendiet delas ut två gånger per år, maximalt belopp är 7500 kr per tillfälle. Stipendiet kan sökas enskilt eller i grupp.

Vårterminen 2016 går stipendiet till nio ED-tjejer via fem olika stipendier.  Stipendierna kommer att användas till att resa till Zanzibar och studera mänskliga rättigheter, jämförelse av matematikinlärning i Gambia och Sverige, idrottssatsning inom kanot med satsning mot landslagsnivå samt studier i miljöförändringars påverkan på såväl fågelarter som människan.