Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Förstklassiga VF-elever testas på ED

Under våren genomförs skolmästerskap i VVS på ED. Skolmästerskapet delas in i ett teoretiskt prov samt i en praktisk uppgift.

Skolmästerskapet i VVS delas in i ett teoretiskt prov samt en praktisk uppgift, där den praktiska uppgiften även kvalificerar en elev till Regionsmästerskap senare under våren. Det teoretiska provet inom skolmästerskapen i VVS genomfördes på ED under januari. Provet omfattade 58 frågor. För de som lyckas bra så kan detta provresultat senare ersätta delmoment inom de tester som eleverna gör för att få ett yrkesbevis.

-Eleverna fick svara på frågorna för det teoretiska provet helt oförberedda. Vi lärare hade heller ingen aning om vad som skulle komma, så det skall bli jätteintressant att se hur vi ligger till gentemot andra skolor i riket. Förhoppningsvis ger det en fingervisning att vi ligger rätt i tiden med den kunskap vi lär ut, säger Teddy Uppman lärare i VVS-ämen på ED. 

Hur gick det då för ED-eleverna? Jodå, mycket bra. Av 13 deltagande elever, så fick 70% ett resultat som gör att de redan avklarat ett delmoment inom sitt yrkesbevis. Den elev som presterade bäst hade hela 91% rätt på provet.

VF-elever på ED går förstklassig utbildning.

Uttagningen till Regionsmästerskapen pågår under februari och mars för att sedan ska en elev representera Erik Dahlbergymnasiet i Regionsmästerskapen. Regionsmästerskapen kommer troligen att gå av stapeln på Erik Dahlbergsgymnasiet i slutet av mars månad med cirka 7 stycken deltagande elever från hela regionen.

Arrangör av skolmästerskapen, samt regionsmästerskapen, är VVS-branschens yrkesnämnd (VVS-YN). Förutom att anordna skol-/regionmästerskap, så delar VVS-YN ut utmärkelsen förstklassig skola till skolor som bedriver utbildning inom VVS- och fastighetsprogrammet på gymnasienivå. ED bär utmärkelsen förstklassig skola för läsåret 14-15.

Här kan du läsa mer om VVS-YN och skolmästerskap >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats