NA-elev uttagen i kemilandslag

I tävlingen Kemiolympiaden står NA-eleven Sara som en av Sveriges bästa gymnasieungdomar. Hon är klar för det svenska landslaget i kemi och tävlar vidare i sommar.

NA-eleven Sara med i kemilandslaget

Under 22-23 april avgjordes den individuella delen av tävlingen Kemiolympiaden vid Linköpings universitet.  När alla elevers resultat gåtts genom, stod NA-eleven Sara som en av vinnarna. Priset i tävlingen är att få representera det svenska kemilandslaget vid tävlingar i Tbilisi, Georgien, senare i sommar.

Kemilandslaget består av fyra deltagare och förutom ED:s Sara deltar ungdomar från Uppsala, Lund och Malmö. Nu väntar ett träningsläger, i Göteborg i juni, för Sara och de övriga deltagarna.

Kemiolympiaden är en internationell tävling i kemi och anordnas av Svenska kemistsamfundet. I Kemiolympiaden kan man tävla i lag såväl som individuellt. Noterbart är att även i lagtävlingen kom ED på en framskjuten andraplats, där Sara tävlade i lag med ED-eleven Noa.

NA-eleverna Sara och Noa tog silver i lagtävling

Grattis till både Sara och Noa för fantastiskt fina prestationer!