Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Silver till ED-lag i kemitävling

I kemitävlingen Kemiolympiaden kom ED:s kemilag på andra plats. ED:s lag utgjordes av NA-eleverna Martina, Axel och Karl.

Silvermedaljörer i kemitävling

Elever från ED har skördat framgångar i tävlingen Kemiolympiadenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I årets lagtävling knep ED silvermedaljen. Laget bestod av eleverna Martina, Axel och Karl som samtliga går NA på ED.

Kemiolympiaden är en internationell tävling i kemi och anordnas av Svenska kemistsamfundet och gick i år av stapeln under mars. I Kemiolympiaden kan man tävla i lag såväl som individuellt. Årets svenska tävling engagerade 243 elever från 33 olika skolor.  Noterbart är att bland de 75 bästa individuella resultaten finns hela 25 ED-elever med.

Här hittar du fullständiga resultat >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Allra bäst av ED-eleverna i den individuella tävlingen presterade ED-eleven Martina. Hon återfanns nämligen bland de 9 bästa individuella resultaten. Martina har därmed även chans att kvalificera sig till landslaget i kemi. De bästa fyra, bland de nio kvarvarande tävlande, väljs nämligen ut till det svenska kemilandslaget och får åka till Baku (Azerbadjan) under 10 dagar i juli för att tävla i de blågula färgerna.

Kvar i den individuella tävlingen är ytterligare ett teoriprov samt en laborativ del som genomförs i Jönköping senare i april. 

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats