Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Vklass - ny lärplattform på ED

På Erik Dahlbergsgymnasiet använder vi från och med läsåret 15-16 lärplattformen Vklass.

På Erik Dahlbergsgymnasiet använder vi från och med läsåret 15-16 lärplattformen Vklass. Via Vklass förs kommunikation mellan elever och lärare samt mellan hem och skola. Vklass ersätter alltså fronter som var vår lärplattform tidigare.

För elev

Vklass används på ED för daglig kommunikation. Här hittar du som elev information om olika skolaktiviteter, såväl ditt schema som schemabrytande aktiviteteter. Du hittar uppgifter om examinationer, läxor och arbetsuppgifter och din lärares kursplanering. Du kan hitta matsedeln samt information om din kunskapsutveckling i dina olika kurser samt din närvaro.

Vklass nås via webben eller via Vklass-appen. Du kan logga in i plattformen på webben genom att gå till www.jonkoping.se (sökord Vklass).länk till annan webbplats Vklass-appen finns för Android och iPhone/iPad – (iPhoneappen kan användas på iPad) och kan hämtas på Google Play respektive AppStore.

För vårdnadshavare

Vklass nås via webben eller via Vklass-appen. Du kan logga in i plattformen på webben genom att gå till www.jonkoping.se (sökord Vklass).länk till annan webbplats Som vårdnadshavare så använder du ditt bank-ID/mobilt bank-ID.  Vklass-appen finns för Android och iPhone/iPad – (iPhoneappen kan användas på iPad) och kan hämtas på Google Play respektive AppStore.

I Vklass på webben får du som vårdnadshavare tillgång till samma information som din son/dotter, allt från information om skolaktiviteter till att kunna ta del av skolans professionella dokumentation kring din son/dotters kunskapsutveckling. Ytterligare information om din son/dotters kunskapsutveckling kommer du att kunna få vid exempelvis utvecklingssamtal. App-ingången till Vklass ger dig som vårdnadshavare enkel tillgång till förenklad information från ED. Denna tillgång till information i Vklass har du som vårdnadshavare fram till det att din son/dotter blir myndig.

I början av augusti kommer du som vårdnadshavare att få ett brev hem med inloggningsuppgifter till Vklass-appen. Du kommer att få mer information om Vklass vid ED:s föräldramöten under hösten. På www.jonkoping.se (sökord Vklass) kommer det att finnas fortlöpande information.

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats