VO har utbyte med Norge

Lärare och elever på VO på ED har inlett ett samarbete med en gymnasieskola i Hönefoss i Norge. Under tre år kommer utbyte ske mellan våra skolor.

Under vecka 42 har ED haft besök av de norska VO-lärarna Knut Torvaldsen och Marie Mugaas. Lärarutbytet är startskottet för ett treårigt projekt som heter "Möte med vårdperspektiv Hönefoss-Jönköping". Ett givande möte som skapat en kollegial känsla mellan ED:s lärare och de norska kollegorna.

Arbete kommer nu att göras en del via Skype, där norska och svenska VO-elever kommer att samarbeta och diskutera olika gemensamma uppgifter. Till våren 2016 kommer fem ED-elever att åka till Norge för att delta både i undervisning och praktik under en vecka. Till hösten kommer sedan fem norska elever till ED.

Här kan du se Hönefoss motsvarighet till VO >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster