Yrkesprogram på ED - VO och VF

Gymnasievalet kan vara mer än bara ett val av skola. Kolla vad våra tidigare elever från VO och VF gör idag.

Här kan du läsa om ED-alumnerna Karin (VO) och Haris (VF) som gått på ED.

Jag gick VO på ED för att jag ville jobba inom vården och känna att jag gör skillnad. Idag jobbar jag som SOS-operatör, ambulansdirigent och räddningsåtgörare på SOS-alarm i Jönköping. Det är ett fantastiskt jobb, men även ett tragiskt och tufft sådant. Jag har mycket hjälp av min tid på ED på VO, bland annat vid 112-samtal och även när jag styr ambulanserna i länet. Om fem år kommer jag fortfarande att jobba kvar på SOS-alarm och internutbilda mig inom SOS för att behålla min vårdkompetens.”

KARIN SALESTAM, VO 2004

"Mitt val att gå VF på ED med inriktning kyla och det arbete jag har idag känns helt rätt. Utbildningen på ED med APL och det praktiska arbetet var roligt och vi använde moderna verktyg och utrustning. Lärarna var bra och vi hade bra sammanhållning i klassen. Jag jobbar idag som kyltekniker, med service och underhåll på ventilation och kyla. Jag är anställd som självgående tekniker med egen bil och kundansvar.”

HARIS PUSKAS, VF 2013

Film om VO