Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

ED-lärare föreläser på JU

Tisdagen 21 november hålls en konferens på Jönköpings University kring forskningsbaserad undervisning, där ED-lärare föreläser.

Tisdagen den 21 november ska ED-lärarna Anna, Christina, Frida och Therése föreläsa på konferensen "Forskningsbaserad undervisning – teori och praktik i samverkan" som hålls på Jönköpings University (Högskolan för Lärande och Kommunikation).

ED-lärarna har under vårterminen 2017 arbetat med ett skolutvecklingsprojekt tillsammans med skolans IKT-lektor. Skolutvecklingsprojektet handlade om ett arbetsområde i svenska där eleverna arbetade med kunskapsområdet språksociologi genom att spela in egna dokumentärfilmer. Sju klasser deltog i projektet, vilket avslutades med en filmfestival på ED med pris för bästa film.

Att arbeta med dokumentärfilmer tycker ED-lärarna är ett bra sätt att arbeta med digitalisering, där eleverna får utveckla sin digitala kompetens samt vara aktivt källkritiska samtidigt som de arbetar med kunskapskrav för gymnasiekursen i svenska.

Under läsåret 2017/2018 kommer elva nya klasser att genomföra samma arbetsområde och förhoppningen är att detta blir ett stående inslag på Erik Dahlbergsgymnasiet.

Här kan du läsa mer om konferensen på JU den 21/11 >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats