NA-elev i SM-final i NO-tävling

Natureleven Alma har gått vidare till SM-final i den naturvetenskapliga tävlingen EUSO. Finalen avgörs i Stockholm i januari 2018.

Natureleven Alma från Erik Dahlbergsgymnasiet har nått Sverigefinal i EUSO (European Union Science Olympiad) som är en EU-olympiad i naturvetenskap. EUSO-tävlingen är uppbyggd som en lagtävling där tre elever samarbetar för att lösa praktiska, laborativa uppgifter som blandar biologi, fysik och kemi. Inför olympiaden 2018 har det organiserats en uttagningstävling på Sverigenivå som riktat sig till elever som börjat i åk 9 i grundskolan eller åk 1 på gymnasiet hösten 2017. De svenska uttagningarna brukar engagera över 3000 elever och av dem går 12 gymnasieelever till riksfinal i Stockholm den 27-28 januari.

Detta är inte första gången ED:s naturelever presterar så här bra i EUSO, utan under den senaste femårsperioden har flera ED-elever gått vidare till den internationella finalen och där bärgat bronsmedaljer. I årets uttagningstävling har nu NA-eleven Alma Källström, som går i ettan på ED, chansen att ta sig vidare till den internationella finalen som en av 12 elever i hela Sverige.

Se mer på www.euso.selänk till annan webbplats