Skolmästare inom VVS på ED

ED:s VF-treor har under januari deltagit i Skolmästerskap inom VVS. Vinnare är VF-eleven Oskar som får representera ED i regionsmästerskap i februari.

VF-eleven Oskar är skolmästare inom VVS på ED.

Under första halvan av januari anordnades Skolmästerskap i VVS på ED. Tävlande elever är ED:s treor på VF. VF-eleven Oskar stod slutligen som segrare.

Skolmästerskapet i VVS delas in i ett teoretiskt prov samt en praktisk uppgift, där den praktiska uppgiften även kvalificerar en elev till Regionsmästerskap i februari. Det teoretiska provet inom skolmästerskapen i VVS genomfördes på ED under januari. För de som lyckas bra så kan detta provresultat senare ersätta delmoment inom de tester som eleverna gör för att få ett yrkesbevis.

ED-eleven Oskar kommer nu att representera ED i regionmästerskapet som vid Lindholmens Tekniska Gymnasium i Göteborg. Där kommer Oskar få ta sig an två olika praktiska uppgifter.

Arrangör av skolmästerskapen, samt regionsmästerskapen, är VVS-branschens yrkesnämnd (VVS-YN). Förutom att anordna skol-/regionmästerskap, så delar VVS-YN ut utmärkelsen förstklassig skola till skolor som bedriver utbildning inom VVS- och fastighetsprogrammet på gymnasienivå. ED bär utmärkelsen förstklassig skola för läsåret 17-18.

Här kan du läsa mer om VVS-YN och skolmästerskap >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster