Storslam för ED på UF-mässa

Vid årets UF-mässa knep ED hela 8 förstapris i 12 olika kategorier. UF-mässan "Entreprenörskap på riktigt" hölls på Elmia 27 februari.

Företaget Serve IT UF tar emot "Årets UF-företag" på Elmia

Mest framgångsrika blev "Serve IT UF" som fick utmärkelsen "Årets UF-företag" samt ytteligare fyra förstapris. "Serve IT UF" drivs av EK-eleverna Melinda och Stina. Deras företag tillverkar flexibla och stilrena serveringsbrickor. Företagstjejerna tävlar nu vidare vid den nationella UF-mässan i Stockholm i maj.

Totalt under UF-mässan prisades flera av ED:s UF-företag i olika tävlingar:

"Serve IT UF" tilldelas "Årets UF-företag", "Årets vara", "Årets affärsplan", "Årets säljare" (både första- och andrapris), "Årets monter" (andrapris)

"Tiger Marketing UF" tilldelas "Årets tjänst" samt andrapriset i samma kategori till "RB Music UF"

"Mingla Med Mat UF" tilldelas "Årets monter"

"Remake UF" tlldelas "Årets hållbara UF-företag"

"UniqueJar UF" tilldelas "Årets affärsplan"

"Tall Grow UF" tilldelas "Årets innovation" samt andrapriset i samma kategori "Tight Fit UF"

På ED får man i år 3 på ekonomiprogrammet starta upp och driva ett företag inom Ung Företagsamhet (UF). Samma upplägg finns även inom teknikprogrammet och på individuellt val (för alla elever).

Här kan du hitta alla pristagare på årets UF-mässa på Elmia >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du läsa mer om Serve IT:s framgångar >>

Här kan du läsa om alla vinnare på UF-mässan >>