Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

SM-silver i robottävling

Fyra TE-elever knep i helgen SM-silver i tekniktävlingen RoboCup Junior.

Fyra teknikelever (David, Arvid, Maximilian och William) från ED knep i helgen SM-silver i tekniktävlingen RoboCup Junior. RoboCup Junior är en tekniktävling för ungdomar upp till och med 19 år som syftar till att öka intresset för teknik och robotik.

Laget från ED ställde upp i tävlingskategorin ”Rescue Line”. Lagen måste konstruera och programmera en robot så att den klarar av att lösa flera olika uppgifter autonomt, det vill säga helt på egen hand och utan någon form av fjärrstyrning. Tävlingsbanan innehåller rutter och hinder som roboten måste ta sig förbi.

 

ED-laget säkerställde snabbt en plats i finalen genom att vinna stort i den första deltävlingen, där man var det enda tävlande laget som lyckades plocka poäng i deltävlingens sista nivå. I finalen fick dock ED-laget se sig besegrade, men lagets gemensamma insatser gav till slut en hedersvärd andraplats i SM-tävlingen.

ED-lagets programmeringsarbete resulterade dessutom i att laget fick mottaga en utmärkelse för fin kodstruktur i robotens program.

Här kan du se mer om RoboCup >>länk till annan webbplats

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats