Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Yrkesintroduktion

Vill du arbeta med människor men inte har möjlighet att gå på ett nationellt program?
Då kan du söka till Yrkesintroduktion, på ED finns nämligen Yrkesintroduktion mot VO.

På ED har vi Yrkesintroduktion med inriktning mot vård och omsorg (IMYRKVO). Utbildningen vänder sig till dig som vill utbilda dig för arbetslivet. Din utbildning äger till en början rum inne på skolan och i din utbildning ingår praktik.

Till yrkesintroduktion kan du som inte har full behörighet till nationella programmet söka. Hos oss får du arbeta i små grupper om 7 till 8 elever, där vi ger dig utvalda kurser som du behöver inom ditt kommande yrke. Du får en individuell studieplan formad efter dina behov.

Vi läser hela vårdkurser som ingår i det nationella programmet, vilka är anpassade efter dina och gruppens behov. Exempel på kurser vi läser är hälsopedagogik, vård och omsorg och specialpedagogik. I din utbildning ingår också perioder av praktik där du får pröva på att arbeta inom vården. I vårt metodrum får du träna på olika moment inom vården för att du ska känna dig trygg inför din praktik.

Du får också undervisning i grundskoleämnen som engelska, svenska/ svenska som andraspråk, matematik, SO och NO-ämnen. För dig som vill fortsätta läsa på gymnasienivå erbjuder vi gymnasiekurserna engelska, svenska/ svenska som andraspråk, matematik, historia och samhällskunskap.

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats