Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Inriktning Naturvetenskap och Samhälle

Målet för inriktningen Naturvetenskap och Samhälle är att du ska få en god utbildning inom naturvetenskap samtidigt som du läser mer samhällsorienterande ämnen än på inriktning Naturvetenskap.

Inriktningen kan vara något för dig som är intresserad av både naturvetenskap och samhällsvetenskap eller som är osäker på vad du vill läsa i framtiden.

Du läser grundkurserna i biologi, fysik, kemi och matematik med start redan under första året. Beroende på ditt intresse väljer du sedan en av fortsättningskurserna i biologi, kemi eller fysik. Geografi och fortsättningskursen i samhällskunskap som alla läser ger dig en bred kompetens inför framtida studieval.

På inriktningen erbjuds du två programfördjupningar, antingen Naturvetenskap eller Samhällsvetenskap.

Du som är intresserad av musik, bild och idrott kan läsa dessa kurser på individuellt val. Du kan också fördjupa dig i engelska och ditt moderna språk för att klara dig bättre på en internationell marknad. Du kan genom ditt individuella val få full meritpoäng beroende på vilken utbildning du väljer i framtiden.

Inriktningen ger dig fullständig behörighet till många högskole- och universitetsutbildningar.

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan

Röst om NA

"Jag hade även hört att ED är den bästa skolan för just NA. Jag trivs väldigt bra på ED och det går sällan en dag utan skratt och lärande tillsammans. Jag tror att mina år på ED kommer att förbereda mig väl inför högskoletiden.

NILS LINDELL, NA 2016

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats