Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Fysik - fördjupning

Fysik - fördjupning ger dig chansen att verkligen fördjupa dig i fysik och matematik vilket kommer att underlätta för dig om du satsar på högre studier på universitet eller teknisk högskola.

ED är den enda gymnasieskola som erbjuder en fördjupning i fysikämnet. I Fysik 3 får du bland annat läsa mer om rörelse, krafter och den allmänna relativitetsteorin. Du lär dig mer om tillämpningar av vågrörelse, exempelvis akustik och rörelser i jordskorpan. Kursen innehåller mer om kvantfysik och alla dess tillämpningar bland annat olika lasertekniker.


ED har lång tradition av fysikundervisning och en välutrustad fysikinstitution. Våra kunniga och erfarna lärare varvar skickligt teori och problemlösning med roliga laborationer.  
 
I denna fördjupning ingår dessutom kursen matematik 5 som en obligatorisk kurs. Du får därmed ytterligare kunskaper inte bara i fysik utan även i matematik.
 
Du kommer att ligga steget före och vara väl förberedd till högre studier.

Genom att välja engelska och modernt språk som ditt individuella val så får du den bästa möjliga utbildning när du sedan ska fortsätta på högskola eller universitet. Dessa kurser ger dig full meritpoäng vilket har visat sig vara viktigt vid ansökan till högre studier.

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats