Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Kulturmöten - Fördjupning

Om du vill jobba med människor i framtidens samhälle är SA med beteendevetenskaplig inriktning ett bra val. Programfördjupningen Kulturmöten är tänkt att förbereda dig för en sådan situation.

I framtiden kommer händelser och händelseutvecklingar i andra delar av världen spela en allt större roll för oss. Vi reser mer och mer, och önskan att besöka oss eller att bosätta sig i Sverige kommer sannolikt att öka. Antalet möten mellan människor med olika bakgrund, språk och kultur kommer att öka i ett sådant samhälle. Ett möte med denna verklighet kräver därför ett ledarskap som grundar sig i kunskap och förståelse. Det kräver också en god kommunikationsförmåga hos tjejer och killar som vill jobba med människor.
 
I programfördjupning Kulturmöten läser du därför under årskurs tre kursen "Etnicitet och kulturmöten", som handlar om möten mellan olika kulturer. Du läser också "Människans miljöer", som handlar om människors olika miljöer och livsvillkor. Fördjupningen innehåller även möjligheten att själv välja en kurs. Där kan du t ex välja att läsa mer psykologi eller engelska. Tanken är att du ska ha en möjlighet att anpassa fördjupningen till dina egna önskemål.

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats