Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Framtidens samhälle - fördjupning

Om du vill vara med och påverka morgondagens samhälle är samhällsvetenskaplig inriktning ett bra val. Ett bra sätt att göra det är goda kunskaper om och förståelse för hur det fungerar idag och kan fungera imorgon. Fördjupning Framtidens samhälle syftar till att ge dig detta.

Framtidens samhälle förändras ständigt. Och det som händer runt omkring oss påverkar våra och andras liv. Sanningar som gällt hittills är därför inte längre givna. Kinas och Indiens utveckling kan till exempel påverka oss lika mycket som den i länder som ligger mer nära.  I Sverige och i resten av världen förbrukar vi också allt mer av jordens resurser. Att kunna verka i en sådan verklighet kräver förståelse för hur det alltmer globaliserade samhället fungerar. Hur kan vi med hjälp av kunskaper om vad som hänt hittills skapa ett hållbart samhälle för framtiden? Frågan är central i programfördjupningen Framtidens samhälle.
 
I programfördjupningen Framtidens samhälle läser du därför under årskurs tre kursen "Internationella relationer", som handlar om globala relationer mellan stater och andra aktörer. Du läser också "Politik och hållbar utveckling", som handlar bland annat om hur vi idag och imorgon kan skapa ett långsiktigt hållbart samhälle.
 
Programfördjupningen innehåller även möjligheten att själv välja en kurs. Där kan du t ex välja att läsa mer historia eller engelska. Tanken är att du ska ha en möjlighet att anpassa fördjupningen till dina egna önskemål.

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats