Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Teknikprogrammet

Är du intresserad av arkitektur och design? Vill du arbeta med webbutveckling? Vill du forma morgondagens teknik?

På teknikprogrammet ges du möjlighet att utveckla dessa intressen. Att arbeta med teknik idag innebär mer än att göra beräkningar, mäta och rita. Kunskaper i matematik är fortfarande viktiga, men teknikområdet är idag så brett att många fler kompetenser behövs.

På TE diskuteras teknik och du kommer att få ett bra perspektiv på livet och omvärlden. Arkitekturämnena omfattar processen från idé till färdig modell inom design och byggnadsteknik. Teknikarbete kräver goda teoretiska grunder, men det viktigaste är att du är intresserad av att lösa praktiska problem. Kunskaper om hur människor använder, och samspelar med teknik, är grundläggande inom tekniskt utvecklingsarbete, försäljning och teknisk support.

En av grundtankarna med TE är att erbjuda teknik i meningsfulla sammanhang. Vi gör regelbundna studiebesök och studieresor för att koppla teori till verklighet. Du kommer också att lära dig hur olika material kan återvinnas, hur vi bör använda jordens naturresurser, hur energi kan sparas och vad man kan göra för att minska belastningen på miljön.

Vi jobbar med entreprenörskap där du får starta och driva ett UF-företag (Ung Företagsamhet) och utveckla din idé till färdig produkt för marknadsföring och försäljning.

På Teknikprogrammet har du möjlighet att få en bred behörighet till fortsatta studier och det finns möjlighet att nå full meritpoäng.

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats