Elevhälsa
Elevhälsan på Erik Dahlbergsgymnasiet samarbetar med all personal på skolan för att skapa en trygg och inkluderande miljö. Vårt arbete utgår från ett salutogent perspektiv, vilket innebär att vi fokuserar på det som främjar hälsa och lärande. Vi finns här för att stötta dig under din gymnasietid så att du kan utvecklas och nå dina mål.

På Erik Dahlbergsgymnasiet arbetar vi för att skapa en trygg och stödjande skolmiljö där varje elev ges de bästa förutsättningarna för att må bra och lyckas i sina studier. Elevhälsan består av rektor, skolsköterska, kurator, specialpedagog, speciallärare och studie- och yrkesvägledare. Dessutom finns skolläkare och skolpsykolog knutna till vår verksamhet. Alla inom elevhälsan har tystnadsplikt och arbetar tillsammans för att främja ditt välbefinnande och din utveckling.
Skolsköterska och skolläkare – hälsa och välbefinnande
Våra tre skolsköterskor finns här för att hjälpa dig med rådgivning och enklare hälsovård. Vi arbetar förebyggande och hälsofrämjande genom hälsosamtal och uppföljningar. Vid behov kan vi hjälpa dig att komma i kontakt med rätt vårdinstans.
Skolkurator – psykosocialt stöd
Kuratorerna finns för dig som behöver någon att prata med om livets små och stora frågor. Det kan handla om stress, oro, relationer, självkänsla eller annat som påverkar ditt välbefinnande. Vi kan också hjälpa dig vidare om du behöver stöd från andra instanser, exempelvis sjukvård eller socialtjänst.
Specialpedagog och speciallärare – pedagogiskt stöd
Våra specialpedagoger och speciallärare hjälper dig som behöver extra stöd i dina studier. Vi kartlägger dina behov och arbetar tillsammans med dina lärare för att skapa en undervisning som fungerar för dig. Om du har svårigheter med läsning, skrivning, matematik eller koncentration kan vi erbjuda hjälp både under och utanför lektionstid.
Studie- och yrkesvägledning – framtidsplanering
Studie- och yrkesvägledaren (SYV) vägleder och stödjer dig kring val som rör studier och framtida yrkesval. Vi hjälper dig att utforska utbildningar, yrken och vägar vidare efter gymnasiet. Du kan få individuella samtal där vi utgår från dina intressen och mål, samt klassvisa informationsträffar om exempelvis universitetsstudier, studiefinansiering och arbetsmarknad.
Vänd dig gärna till oss eller din mentor om du har frågor eller behöver stöd – tillsammans så finns vi här för dig!